2015. június 14., vasárnap

Rebarbarás tiramisu

Akartam valamit amit nem kell sütni. Itt csak a rebarbarát kell megfőzni de az nem csinál olyan meleget mint a sütő. Mivel meleg van ezt nincs benne tojás de szerintem így is nagyon finom lett.







Hozzávalók:
  • 500 g rebarbara
  • 2+2 ek cukor
  • 2 mascarpone
  • 1 vaniliás pudingpor (nem főzős)
  • 5 dl tej
  • 1 csomag babapiskóta (200g)
  • 1,5-2 dl feketekávé
  • + kakaópor a tetejére



Elékszítés:

  1. A rebarbarát megpucolom 1,5-2 cm darabokra vágom pici vízzel és 2 evőkanál cukorral puhára főzőm. Hagyjuk kihűlni
  2. A mascarponét 2 evőkanál cukorral kikeverem. A pudingot a tejjel kézi habverővel felverem majd a mascarponéhoz adom
  3. A kávéba beleforgatjuk a babapiskótát és lerakjuk az első réteget. Erre mascarponés réteg jön amire a rebarbarát tesszük és megint mascarponét. A babapiskóta másik felét szintén kávéba mártjuk kicsit belenyomkodjuk a krémbe, a maradék mascarponéval befedjük. 
  4. Fóliával lefedve hűtőbe tesszük. A legjobb ha előző nap megcsináljuk, akkor jobb az íze
  5. Találás előtt kakaóport szitálunk a tetejére


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése