2015. június 27., szombat

Csőben sült baconos karfiol

Sok hasonló recept van, ez az én variációm rá 



Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 2 kicsi tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kocka bacon (125 g)
  • 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
  • 1 lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma



Elkészítés:

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
  2. Közben a bacont egy serpenyőben megsütjük. A tejfölt, a sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott lila hagymát egy jénaiban összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A megfőtt karfiolt leszűrjük és kisebb darabokra vágjuk, a baconnel együtt belekeverjük a sajtos masszába.
  4. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 
  5. 180 fokon kb. fél órát sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése