2016. április 14., csütörtök

gombás kínai ragu tojásos rízzsel

Nincs kép mert hamarabb elfogyott minthogy csinálni tudjak róla..

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell filé
  • 2 répa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csomag szeletelt friss csiperke gomba (3-4fej talán)
  • bors
  • szójaszósz
  • oyster szósz

  • kukorica keményítő
  • 1 csomag hüvelyes borsó (amikor még csak kezdemény a borsó a héjban. ilyenkor még finom zsenge a borsóhéj)

  • basmati rízs
  • 2 tojás
  • wok olaj (ilyen ízesített olaj de jó az oliva is vagy napraforgó mindegy)


Elkészítés menete:
  • beizzítom a rízsfőzőt. beleteszek 2 pohár rizst. meglocsolom olajjal meg sózom és néha meg forgatva pirítom a főzőben amig le nem kapcsol. Ezután 3 és fél pohárnyi hideg vízzel leöntöm az egészet. fedőt rá. ugyebár mondani sem kell hogy visszakapcsolom főzésbe és aztán megint várom h lekapcsoljon. kész (ez így el van párhuzamosan amig a csirke készül)

  • megmosom a csirkemelleket és felvágom apró csíkokra majd félreteszem egy tálba
  • a vöröshagymát csak úgy durván szeletekbe vágom amit beledobok a serpenyőbe egy jó adag olaj társosáságban. majd mindezt sózom, enyhén borsozom és szójaszószozom
  • amikor már kezdi kicsípni a hagyma végleg a látásodat akkor tegyed bele fele a hüvelyes borsót meg a vékony szeletekbe vágott répát.
  • ha már egy kicsit puhult a porsóhéj belemehet a felcsíkozott csirkemell amit aztán alaposan átforgatva fehér színűre sütünk. aztán egy kis só szójaszósz még egy kis só ha nem lenne elég meg jöhet az oyser szósz.  gombát hozzáadni
  • miután ezek szépen érlelődtek még egy kicsit utána egy fél deci vízben feloldott 2-3 evőkanálnyi kukorica keményítővel nyakon öntöm az egészet
  • amikor már besűrűsödött a cucc készen van
  • ja igen egy edénybe még olajat hevítek beletörök 2 tojást ami le fog kapni gyorsan de nem baj gyors mozdulatokkal megpróbálom apró darabokra szakítani már a dermedés első pillanatától és ráöntöm a tál rizst amit a főző kifőzött. ezzel összeforgatom a tojást. lezárom a tűzhelyet és lehet enni :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése