2016. április 1., péntek

fafülgombás kínaiféle csirke

Noss jó rég nem írtam a blogra.. azóta sok víz lefolyt sok folyón.. kint élek Glasgowban már egy éve és megmondom őszíntén hiányoznak az otthoni ízek. HA! Azthitted a magyar konyha mi? A jó öreg kínai büfé íze az hiányzik innen. :D Vettünk ugyanis itt kint kínai büféből kaját és undorító uncle bens íze volt.. és ráadásul édes-savanyú mi meg sechuanit kértünk.. (utálom az édes-savanyút)



Szóval nyitottam egy Guinnest és elhatároztam h ma megcsinálom magam. Nem lett pont ugyanolyan de eléggé hasonlít.

Mi kell hozzá:

  • répa
  • vöröshagyma
  • az a zöld izé az ilyen hosszú zöldbab volt de sztem nem illik bele legközelebb borsóhéllyal próbálkozok..
  • a fekete izé az fafülgomba
  • szója szósz
  • mirin (rizs bor)
  • chili
  • erős pista
  • cukor
  • csipet kurkuma mert nem volt itthon curry legközelebb azt próbálom de nem rontotta el amugy
  • kukorica keményítő
  • csirkemell
  • wok olaj
Mit is csináltam:

  • a száraz fafülgombát beáztattam egy kevés vízbe
  • a csirkét felvágtam falatka csíkokra, beleraktam egy tálba leöntöttem szójaszósszal, mininnel, kukorica keményítővel. adtam hozzá még chilit, kurkumát, erős pistát, sót meg annál több cukrot. szépen összekevertem a kezecskémmel és addig állt amíg odatettem a serpenyőt az olajjal meg felvágtam a hagymát közbe
  • odatettem a csíkokba vágott hagymát az olajra, miután megpuhult egy kicsit akkor beleborítottam a bepácolt húst és igyekeztem minden oldalát a húsoknak fehérre sütni
  • beletettem a zöldbabot, aztán a répát egy krumplipucolóval
  • kicsit összeforgattam, beletettem a gombát is és leöntöttem a gomba vízébe feloldott keményítős vízzel
  • még egy kis só, szójaszósz és mirin
  • ez így elvolt egy darabig amig kész nem lett
  • basmati rízs elkészült a rízsfőzőben azzal tálaltam (2pohár rizs + 3.5pohár víz, a rízst elötte szárazon megpiritottam olajon meg adtam ahhoz is egy kicsi mirint meg sót aztán ment rá a víz)
Megjegyzés: az ott hátul meg ilyen rapid franicapaníros rántotthús.. (van aki nem szereti a kínait)
  • csirkemellhús vékony szeletekre vágva. kés életlen felével kiklopfolva egy kicsit. só beledörgölve. aztán lisztbe forgatva. aztán vegetás tojásba aztán megint lisztabe aztán megint tojásba aztán megint lisztbe és bele az olajba. vége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése