2012. december 15., szombat

Szív pörkölt



Ez egy olcsó és finom étel.
Egy kiló szív kb 500ft !!! És a szív az szín hús!

Hozzávalók:
  • 1kg csirke vagy kacsa szív
  • 3-4 vöröshagyma
  • himalaja só
  • egy ujjnyi gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tört fekete bors
  • majoranna
  • piros paprika fűszer
  • szarvacska tészta
  1. A felaprított vöröshagymát olajon sóval borssal üvegesre dinszteljük. 
  2. Félrehúzzuk a tűztől és kb 1 kanál pirospaprikával megszórjuk és jól elkeverjük.
  3. A megtisztított és felkockázott szívet beleöntjük az edénybe és visszatesszük a tűzre. 
  4. Miután megpirult a szív és már egy picit levet is eresztett akkor, belenyomjuk a fokhagymát és hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért. Éppen csak egy pici majorannával még megbolondítjuk. Kis lángon még fedő alatt egyszer-egyszer megkeverve 20percig pároljuk.
  5. Közbe megfőzzük a tésztát.
  6. Kóstoljuk meg a pöcit, ha kell tegyünk bele még sót.
  7. Keverjük össze a leszűrt tésztát és a pörköltet. Aztán lehet enni!
Ha kérdés van, kommentbe nyugodan lehet! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése