2012. december 29., szombat

Bolti sertészsír ízesítése

A bolti sertészsíroknak jellegzetes íze van, de egy egyszerű eljárással sokkal finomabbat lehet belőle csinálni.


Hozzávalók:
  • 500-750 g bolti sertészsír
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 karéj kenyér
  •  
  1.  A hagymát megpucoljuk és félbe vágjuk, a kenyér szeletet felezzük-negyedeljük. 
  2. A zsírt lábosba tesszük és felolvasztjuk, mikor pattog beletesszük a kenyeret és a hagymát. Párszor megforgatjuk őket és addig sütjük míg szép barnák nem lesznek. 
  3. Papírtörlőre szedjük a zsírt félre tesszük picit hűlni. Aki szereti, a megsült kenyeret és a hagymát még melegen sóval és friss kenyérrel meg eheti.
  4. Ha már nem forró a zsír de még nem dermedt meg kerámiatálba öntjük és a hűtőben tároljuk.










 

 






Pirítós kenyérrel és hagymával a legjobb.


1 megjegyzés: