2012. december 11., kedd

Baconos szendvics


Egy River Cottage részben láttam, azóta visszatérő vendég a konyhában. Igazából olyan napokon jó reggeli mikor későn fogunk ebédelni és sok energia kell aznap.

Egy embernek a két szendvics elég késő délutánig is:

  • 4 toast kenyér,
  • 2 szelet bacon,
  • sajt,
  • lila hagyma,
  • mustár,
  • vaj vagy margarin



  1. A mustár meg a lila hagyma mennyiségét mindenki a maga szája-íze szerint használja, ha kevés a hagyma a mustár elnyomja a szagát így nem leszünk nagyon büdösek, de az íze miatt azért jó ha van benne egy kicsit
  2. A bacont serpenyőben megsütjük, mind a két oldalán, hogy jó ropogós legyen. A kenyereket megpirítjuk, és mind a négyet megkenjük vajjal. A két alsó szeletet megkenjük mustárral, rápakoljuk a vékonyra vágott hagymát, a kisült bacont és a sajtot. A felső szeleteket rátesszük és a bacon kisült zsírjával meglocsoljuk a szendvicset. Háromszögekre vágva jobban mutat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése